Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите зам.-министър

...
Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите зам.-министър
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите Кирил Ценкин

" Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите зам.-министър Кирил Ценкин ", съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на  " Фокус ".  " Тогава аз му споделих, че това доста мъчно може да се случи, даже е невероятно, тъй като постоянно обратно, а и отсега нататък, ще бъде и е бил основният секретар. Няма по какъв начин лице, което е част от политическият кабинет, в тази ситуация както е зам.-министърът, да бъде началник на оперативния щаб за изборите ", обясни в детайли диалога си по тематиката с Кирил Петков.

По думите му никой не е оказвал напън на Живко Коцев за подадената му оставка като основен секретар, тази заран:

" Вчера основният секретар си подаде оставката въз основа на едно от основанията в Закона за Министерство на вътрешните работи, а точно по персонално искане и аргументи. Категорично никакъв напън няма. Аз през днешния ден за първи път чух от премиера Николай Денков, че вероятно е имало някакъв напън, че те си споделят дружно ", сподели Стоянов.

" Кирил Петков е идвал в моя кабинет и то не един път, Асен Василев не е идвал в моя кабинет, само сме разговоряли с него на съвещания. Г-н Борисов в никакъв случай не е идвал в кабинета ми. Единственият човек, с който съм се срещнал и който ме е канил физически да стана министър е Кирил Петков. Мария Габриел не съм я познавал тогава ", добави Стоянов на въпрос въпреки всичко кой го е предложил за министър в кабината " Денков-Габриел ". 

За Мартин Божанов - Нотариуса

" Аз този човек в никакъв случай не съм го виждал, в никакъв случай не съм се запознавал с него, в никакъв случай не съм разговарял с него - по телефон, по приложения, по пощенски гълъби, в случай че щете ", сподели още вътрешният министър в оставка във връзка.

" Не мога да ви кажа нищо за случая от през вчерашния ден. Това е разработка на ДАНС и КПКОНПИ ", отговори Стоянов във връзка обиските, разпитите и считаните арестуваните във вчерашния ден няколко души, отпред с шефа на Агенция " Митници " Петя Банкова.

Стоянов съобщи, че към този миг не е разговаряно с него за присъединяване в длъжностен кабинет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР